تکنولوژی 5G یا نسل پنجم شبکه موبایل جدیدترین تکنولوژی اینترنت همراه است که به سرعت در حال فراگیر شدن در سراسر جهان بوده و بسیاری از کشورها در حال آمادهسازی مقدمات استفاده از آن هستند. در این مطلب به صورت خلاصه به معرفی این تکنولوژی پرداخته و در ویدیویی که در ادامه مشاهده خواهید کرد، به صورت جامعتر ابعاد آن را توضیح میدهیم. با دیجیتال همراه باشید.
تکنولوژی 5G یا همان نسل پنجم شبکه موبایل، در عمل ادامه دهنده راه ۴ نسل قبلی آن بوده، اما اگر به بطن این تکنولوژی بنگریم، با کاربردهای جدیدی روبرو میشویم که زندگی ما را به صورت اساسی تغییر میدهد. این تکنولوژی فرای افزایش سرعت دسترسی ما به اینترنت، نحوه تعامل ما با دنیای تکنولوژی را نیز تغییر میدهد.
همانطور که میدانید تکنولوژی 5G هم در حیطه امواج رادیویی قرار میگیرد و به همین دلیل رفتاری مشابه دیگر امواج حاضر در این طیف دارد. البته توضیح راجع به این امواج و تفاوتهای آن را به تفصیل در ویدیو زیر توضیح دادهایم. با این حال دانستن این موضوع خالی از لطف نیست که تکنولوژی 5G محدود به یک طیف و گستره فرکانسی نیست و در اصل این امواج در سه طیف مختلف منتشر میشوند.
اولین طیف با نام «Low-Band 5G» یا 5G با پهنای باند پایین شناخته میشود. این تکنولوژی از نظر طول موج و محدوده فرکانسی، تفاوتی آنچنانی با شبکه LTE نداشته ولی، علاوه بر پوشش محدودههای نسبتا گسترده، افزایش سرعت چشمگیری را هم همراه خود به ارمغان میآورد.
با کمی جابجایی در طیف امواج الکترومغناطیس، به نوع دوم 5G میرسیم که با نام «Mid-Band 5G» با 5G با پهنای باند میانی شناخته میشود. برای این که درک بهتری از این محدوده فرکانسی داشته باشید، میتوانید آن را با وایفای ۲.۴ گیگاهرتزی یک روتر خانگی مقایسه کنید، زیرا هر دو در یک محدوده فرکانسی قرار دارند.
البته در برخی از کشورها، منجمله کشور خودمان، نسل پنجم شبکه موبایل با پهنای بند متوسط در محدوده فرکانسی ۳.۵ گیگاهرتزی قرار دارد. این قضیه بیشتر به تجهیزات مخابراتی هر کشور و فرکانسهای خالی شبکه مخابرات بستگی داشته. در آمریکا این محدوده فرکانسی همان ۲.۴ گیگاهرتزی است.
در نهایت به نوع سوم این تکنولوژی میرسیم که «High-Band 5G» نام داشته و عموماً به آن 5G با امواج میلیمتری نیز گفته میشود، زیرا طول موج آن بین یک الی ۱۰ میلیمتر متغیر است. این نوع از نسل پنجم شبکه موبایل، سریعترین نوع از این تکنولوژی است که اکنون در دسترس قرار دارد.
البته سرعت بالا مشکلاتی را هم به همراه دارد. مهمترین آن محدوده پوشش آن است که به شدت نسبت دو نوع دیگر کم شده. اگر به زبان ساده بخواهیم آن را توضیح دهیم، شما در صورتی میتوانید سریعترین سرعت را به دست بیاورید که آنتن 5G میلیمتری را ببینید، در غیر این صورت به دلیل طول موج کوتاه، امکان نفوذ به محدودههای سرپوشیده را ندارد.
با تمام این اوصاف، سرعتی که به صورت متداول با این تکنولوژی در اختیارتان خواهد بود، عددی بین ۱۳۰ الی ۲۴۰ مگابیت بر ثانیه برای دانلینک و ۴۰ الی ۵۰ مگابیت برای آپلینک است. البته دستیابی به سرعتهای بیشتر از این هم امکانپذیر است اما به شرایط بسیاری مانند تعداد مشترکین در محدوده پوشش 5G و نوع مودم به کار رفته در گوشی هوشمند شما بستگی دارد.
در ویدیوی فوق به صورت مفصلتر به توضیح این تکنولوژی پرداختهایم و پیشنهاد میکنیم تماشای آن را از دست ندهید.
پاسخ ها